utorak, 1. ožujka 2011.

SLOBODARSKI BLOK - RIJEKA

Uzimamo si za cilj - obraniti socijalna prava koja su izborile generacije prije, spriječiti kresanja socijalnih prava od koje god političke opcije ta nastojanja dolazila.

Jasno se ograđujemo od svih političkih stranaka, mi smo radnici, studenti i školarci, nezaposleni, umirovljenici – koji shvaćaju da samo kolektivna akcija odozdo mijenja stvari, ostalo su lažna obećanja i političke igre.

Osnova na kojoj se ujedinjujemo nije vjeroispovijest, nacionalnost, narodnost niti pripadnost političkoj stranci, već svijest da mi trpimo iskorištavanje i ponižavanje od strane političara, šefova, poslodavaca i menadžera svih boja.

Osnova na kojoj se ujedinjujemo je ista socijalna pozicija, socijalna pozicija koja nas tjera na ulicu kako bi se izborili za sebe i svoju djecu.

Naš slobodan duh ne možete ukalupiti u svoje političke stranke i parlamentarnu demokraciju, mi ćemo se pojavljivati kako bi obranili i proširili socijalna prava, pojavljivati ćemo se i tjerati strah u kosti svima onima koji parazitiraju na našem radu, na našem životu.
SLOBODARSKI BLOK - RIJEKA  poziva sve građane Rijeke koji osjećaju potrebu da se djeluje na drugačijim, ravnopravnim osnovama, koji ne žele dati povjerenje političkim strankama i elitama, već isključivo sebi, svojim kolegama s posla, svojim susjedima, svojim sugrađanima koji dijele istu socijalnu poziciju.

2 komentara:

  1. Pozivam Riječane da u petak 4.3. daju podršku prosvjedu. Kreće se u 18 sati sa Koblerovog trga.
    Sve informacije na FB grupi "Prosvjed Protiv Vlade - Rijeka"

    OdgovoriIzbriši