srijeda, 2. ožujka 2011.

Kratkoročni i dugoročni ciljevi - te prijedlozi svima vama!

Kratkoročni ciljevi

- Kolektivnim akcijama spriječiti kresanja socijalnih prava (prava radnika, nezaposlenih, umirovljenika, pristup obrazovanju i zdravstvenoj zaštiti...)

- Stvarati lokalne inicijative i jedinice koje će biti ustrojene na ravnopravnim osnovama i biti spremne kontrirati vladinim štetnim potezima.

- Te iste lokalne inicijative i jedinice moraju si međusobno pomagati kako bi opstale i osigurale međusobnu pomoć i solidarnost.

- Tako umrežene jedinice i inicijative mogu potisnuti i zamijeniti ovaj truli i korumpirani sistem.


Faze razvoja situacije

- Oformiti lokalne jedinice i inicijative u zajednicama i na radnim mjestima (bazni direktnodemokratski sindikati, direktnodemokratske komunalne/kvartovske organizacije).

- S njima početi odbijati pokušaje smanjenja socijalnih prava.

- Početi zahtijevati viši životni standard za sve stanovnike.
- Potisnuti stari sistem novom strukturom, umreženim lokalnim jedinicama koje su organizirane na ravnopravnim osnovama i međusobno surađuju za dobrobit svih ljudi.


Kranji cilj

- Osigurati svakom ljudskom biću na planeti, besplatan smještaj, hranu, vodu, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, posao...

„Na dovoljnom smo stupnju tehnološkog razvoja kako bi omogućili svakom čovjeku slobodan pristup svim društvenim blagodatima.“


Pitanje nasilja

- Smatramo kako je legitimno da ljudi na nasilje odgovore, trebamo se obraniti od nasilnih nasrtaja na naša prava, to je svakako znak inteligencije, a ne pitanje nasilja/nenasilja.


Prijedlog širenja slobodarskih blokova, stvaranja novih lokalnih jedinica

- Predlažemo svima da se počinju sastajati sa svojim kolegama s posla, sa svojim susjedima kako bi si međusobno pomogli i zaštitili vlastita prava. Predlažemo da se osnivaju direktnodemokratske organizacije na radnim mjestima (bazni sindikati) i direktnodemokratske organizacije u zajednicama (kvartovske skupštine).


Prijedlog sastanka za rast i razvoj Slobodarskog bloka - Rijeka
- Predlažemo svim zainteresiranima za rast i razvoj Slobodarskog bloka - Rijeka da  se sastanemo u 19h, nadolazeću subotu (5.3.2011.) na Kontu.

Nema komentara:

Objavi komentar