srijeda, 2. ožujka 2011.

Iz medija

 RIJEKA  – "HDZ lopovi, Hrvatsku ste sjebali!" i "Jaco, odlazi!", glavne su poruke mirnog prosvjednog mimohoda tristotinjak Riječana u organizaciji Marina Miočića-Stošića i facebookovaca okupljenih oko stanovite anarhosindikalističke organizacije "Slobodarski blok".

Predstavnici Slobodarskog bloka pročitali su proglas u kojem se ističe kako će se pojavljivati "da bi obranili socijalna prava te da bi tjerali strah u kosti onima koji parazitiraju na našem radu i životu".

Ljudi, morate se sami izboriti za vaša prava! Skupljajte se upravo na ovakav način u vašim lokalnim zajednicama, jer sustav treba uništiti odozdola, izjavila je uz ovacije prosvjednika Zorana iz Slobodarskog bloka.

Jedna Riječanka pokušala je iskoristiti prosvjed za promociju Ivana Pernara i "Pernarovaca", ali je otjerana zvižducima: "Pernar je budalaš!". Predstavnici Slobodarskog bloka najavili su novi prosvjed za subotu u 19 sati kod Konta.


Izvor: http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Rijeka/Prosvjed-u-Rijeci-Ukrali-ste-nam-sadasnjost-buducnost-ne-damo-Pernar-je-budalas


Predstavnici slobodarskoga bloka su pročitali svoj proglas u kojem ističu da im je cilj obrana socijalnih prava koje su izborile generacije prije, ograđujući se o svih političkih stranaka te ističući da se samo kolektivnom akcijom odozdo mogu mijenjati stvari.

Jedan od predstavnika Slobodarskog bloka istaknuo je da ne treba izvikivati parole samo protiv HDZ-a jer su, kako je rekao, sve političke stranke i svi političari jednako odgovorni za sadašnje stanje.

Najavljeno je održavanje slijedećega prosvjednog skupa u subotu u 19 sati ispred riječkoga hotela Kontinental.

Izvor: http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/View/tabid/77/ID/49149/Tristotinjak-prosvjednika-u-Rijeci-stotinjak-u-akovu.aspx

Nema komentara:

Objavi komentar