srijeda, 9. ožujka 2011.

Iz medija (8.3.2011.)

Nezadovoljni riječki prosvjednici prozivali SDP za kalkuliranje, i razbijali jaja o glavu

http://www.novilist.hr/var/novilist/storage/images/vijesti/rijeka/rijecki-prosvjedi-sdp-kalkulira-i-zato-nas-ne-podrzava/prosvjed-rijeka-foto-petar-fabijan-8/288409-1-cro-HR/Prosvjed-Rijeka-Foto-Petar-FABIJAN-8_ca_large.jpg

- Riječki SDP-ovci su licemjeri koji previše kalkuliraju i prodavaju fore, poručili su okupljeni

RIJEKA  – Inicijativa pod nazivom »Koordinacija prosvjeda – Rijeka« , koju čine Slobodarski blok  i sve grupe i pojedinci organizatori ovakvih prosvjeda u Rijeci u posljednje vrijeme, u utorak su boljom međusobnom povezanošću bili najučinkovitiji dosad, kada je odaziv građana u pitanju.

Tako se oko 400 prosvjednika, mahom mlađe dobi, okupio kod Konta i već provjerenom trasom preko Korza uputio do HDZ-ovog sjedišta na Jadranskom trgu, kako bi i ovaj put kolektivnim pritiskom odozdo, odnosno masovnim prosvjedom, odaslali jedinstvenu poruku – odstupanje Vlade.

 »Mi smo narod – dolje Vlada«, »HDZ lopovi, Hrvatsku ste pokrali«, »Babi kunu, Jaci bunu«,  »Jaco, za 8. mart ženama pokloni ostavku«, »Umjesto ruža dajte nam posao«, samo su neke od poruka s transparenata ili ustiju prosvjednika.

Ispred zgrade Grada nisu poštedjeli ni SDP-ovce, posebno gradske čelnike, za koje su kazali da »su licemjeri koji previše kalkuliraju i prodavaju fore da su uz narod, ali ništa ne čine da to pokažu, čime gube povjerenje građana«. Isto tako, veliki »minus« dobili su sindikalisti čija je podrška izostala u ovim prosvjedima.

 – Koliko god bili malobrojni, učestalim izlaženjem na ulice pokazujemo da nismo pasivni, da nas dotiče sve što se događa.  No, to se ne može reći za riječke intelektualce, kojih ni ovoga puta nije bilo s nama, kao ni avangardne strane društva, čiji pripadnici iz toplih fotelja kritiziraju prosvjede, jer nemaju muda doći, poručio je jedan od najglasnijih prosvjednika Marin Miočić Stošić , pozivajući okupljene na miran i dostojanstven način prosvjedovanja.

Dok mnogi od njih smatraju da treba uzeti pravo na odlučivanje u svoje ruke, usprotivivši se, između ostalog, ulasku Hrvatske u EU zbog prodaje prirodnih resursa, te u više navrata prozvavši pasivnu većinu koja se ne odaziva na prosvjede, jedan od prosvjednika je to isto izrazio razbijanjem jaja o glavu.

Izvor: novilist.hr

Nema komentara:

Objavi komentar