ponedjeljak, 14. ožujka 2011.

Recept pobjede, zakuhajmo zajedno!

Recept pobjede, zakuhajmo zajedno!
http://slobodarski-blok.blogspot.com/

Način odlučivanja 

Sve odluke unutar vaše inicijative/organizacije/pokreta na radnom mjestu ili u  lokalnoj zajednici - najbolje  i najpametnije je donositi  na općim sastancima, direktnodemokratski (pobunjeni studenti s blokada opće sastanke nazivaju - "plenum"). To znači da svi na koje se odluke odnose imaju pravo na jednaku ulogu u njihovom donošenju, gdje se pod ulogom podrazumijeva slobodno predlaganje, raspravljanje i glasovanje o prijedlozima. U slučaju delegiranja  individue ili grupe ljudi da obavljaju neku funkciju, ili da obavljaju neki zadatak, obvežite ih da se rukovode postojećim odlukama donesenim na općim sastancima ("plenumima") vaše inicijative/organizacije/pokreta. Delegat u svakom trenutku mora moći biti smijenjen od onih koji su ga delegirali, ukoliko se utvrdi da se ne ponaša u skladu s odlukama inicijative/organizacije/pokreta. U Slobodarskom bloku nitko nema pravo donositi odluke u ime drugih, a kolektivno donošenje odluka sprječava pojavu korupcije i hijerarhije unutar bloka. Slobodarski blok nema plaćene funkcionere/birokrate itd., sav posao se obavlja na volonterskoj bazi, sudionici bloku svoj rad doniraju. 
 
Metode borbe 

Osnovna metoda borbe Slobodarskog bloka je direktna akcija. Direktna akcija omogućava brzo i učinkovito rješavanje problema u čemu se angažiraju oni kojih se problem direktno tiče: radnici , nezaposleni, umirovljenici, ili pak studenti i školarci - a najefikasnije je kada svi surađuju.za dobrobit sviju. Ovaj princip podrazumijeva odbacivanje posrednika, bilo da je u pitanju sindikalni birokrat na radnom mjestu, gradsko poglavarstvo ili državni parlament, to je djelovanje mimo pravnih kanala, političkih stranaka i države. Direktna akcija je samostalna borba radnika, nezaposlenih, umirovljenika, studenata i školaraca za sebe same i predstavlja metodu borbe koja daje ogromnu snagu i kojom je najlakše odbiti štetne poteze vladajućih, lokalnih ili nacionalnih moćnika, te proširiti socijalna prava i podignuti životni standard. Na kraju krajeva, sve velike i bitne pobjede radnika, nezaposlenih, studenata i ostalih društvenih skupina (crnaca, žena itd.) - dogodile  su se na upravo opisan način: kolektivnim, masovnim direktnim akcijama, odozdo na gore!

Autonomija

Slobodarski blok se financira isključivo samodoprinosom i donacijama solidarnosti, pod uvjetom da se donacijama ne pokušava utjecati na politiku bloka. Slobodarski blok se ograđuje od svih političkih stranaka, ne surađuje s niti jednom političkom strankom, državom ili crkvom i time si osiguravamo potpunu autonomiju u našem djelovanju. Smatramo kako je financijska nezavisnost - preduvjet i temelj bilo koje druge nezavisnosti.
 
                       ZAKUHAJMO  ZAJEDNO!
  
SLOBODARSKI BLOK - RIJEKA

Nema komentara:

Objavi komentar