srijeda, 18. siječnja 2012.

Prosvjed protiv ulaska u EU u subotu!

RIJEKA 
Sve one Riječane koji su nezadovoljni zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju i sve one koji misle da će u ovoj asocijaciji Hrvatskoj biti gore nego sad, predstavnici Autonomnih studenata, Antifa Rijeka, Slobodarskog bloka i Mreže anarhosindikalista Rijeka pozvali su na prosvjed protiv EU, što će biti održan u subotu u 13 sati na Jadranskom trgu. Predstavnica Slobodarskog bloka upozorila je da EU ne poznaje nultu stopu PDV-a, što znači da će ulaskom u EU poskupjeti kruh, mlijeko, lijekovi, ortopedska pomagala i knjige.

– Drugim riječima svi ćemo to dobro osjetiti po svom džepu i standard života će se zasigurno sniziti, kažu u Slobodarskom bloku, napominjući kako EU diktira zatvaranje brodogradnje, što je posebno pogubno za Riječane i sve zaposlene u »3. maju«.

Mreža anarhosindikalista tvrdi da se hrvatski političari žure u EU, jer će imati plaće od 15 tisuća eura, što može prehraniti 10 do 11 obitelji, a građanima će s druge strane biti snižena radnička prava, uz stagnaciju ili snižavanje plaća. Autonomni studenti pak smatraju da će odluke EU-a prevagnuti naše vlastite, a građani će svoje negodovanje morati iskazati u Bruxellesu, gdje će se preseliti sva politička vlast. Subotnji prosvjed bit će organiziran u sklopu kampanje »Ne u EU!«, o čemu je više informacija dostupno na webu http://www.masa-hr.org/ne-u-eu.
Izvor: Novi list

Nema komentara:

Objavi komentar