petak, 29. travnja 2011.

1. Maj, 9:45h ispred Radio Rijeke - prosvjed, pa druženje!

1. Maj – dan radničke borbe?
350 000 nezaposlenih, 75 000 bez plaće

Prvi Maj nije izmislila ni Partija iz prošlog sistema niti SDP koji taj dan svake godine koristi za vlastitu promociju po cijeloj Hrvatskoj. SDP koji je uz HDZ najodgovorniji za katastrofalnu situaciju u kojoj se nalaze radnici, nezaposleni, umirovljenici, školarci i studenti u Hrvatskoj .

Za 1. Maj 1886. 200 000 radnika marširalo je ulicama Chicaga zahtijevajući osmosatno radno vrijeme, 8 sati za kulturu i 8 sati za odmor. U Rijeci su za 1. Maj 1890. marširali radnici tvornice Torpeda, tvornice duhana, radnici Parabrodskog društva 'Adria' i zidari. Danas se za 1. Maj gušimo u kreditima, neisplatama plaća, nezaposlenosti, u krizi koju su izazvali bankari, tajkuni i političari - koji za istu tu krizu najmanje plaćaju, preko naših leđa - sve to bez ikakvih problema, jer im ne pružamo nikakav otpor.

http://propertyistheft.files.wordpress.com/2010/06/cnt_march.jpg?w=600&h=450


Događaju se kresanja socijalnih prava sa svih strana, a i onda političari imaju hrabrosti istupati kao „radničke stranke“, „predstavnici ugroženih“. Zato mi nemamo svoje stranke i predstavnike, sami se štitimo i sami se organiziramo, sami sebe predstavljamo i jedni drugima pomažemo, druge alternative nema, jer će nas sve stranke izmanipulirati, svi predstavnici izdati – stoga se oslanjamo na vlastite snage, ravnopravno djelujući sa svojim susjedima, kolegama s radnog mjesta, a to predlažemo i vama – organizirajte se!


Sretan vam 1. Maj, dan međunarodne radničke borbe!

Mreža uzajamne pomoći Rijeka

Nema komentara:

Objavi komentar